Søndag, 2.januar,
- tiden går...

Håper dere har hatt noen fine helgedager og at nyåret viser seg fra sin beste side med fint vær, gode minner - og noe å se frem til, om det så bare er sommeren. Dette med å se frem til noe er ikke bare bare. Man blir fort gammel. Man venter på våren, så på sommeren, høsten, vinteren, jul, nyttår, påske og våren. Man bare venter - og plutselig ser man seg i speilet og oppdager grå hår. Kanskje man skulle heller glede seg. Men det er heller ikke bare bare, med så mye jobb som venter på en. Ble litt tungsindt nyttårsaften da jeg tenkte på alt det. Men nå er jeg i form igjen. Fant ut at jeg lever for å jobbe, mens andre jobber for å leve.

Det har vært skikkelig kalt noen dager, mellom minus 15 og 25. Men nå har mildværet slått til igjen slik at det går så mye lettere med alt som skal gjøres. Har ellers hatt rolige dager, og dyra er friske og fine. Omtrent 80 av våre stokkender har funnet seg åpent vann et eller annet sted i nærheten. De kommer bare for å få mat, koser seg litt etterpå for så å fly bort igjen. Er spent på hva som skjer til våren.

Driver alene om dagen, men har annonsert etter gårdsarbeider. Er spent på responsen. Med alle de fine og godt betalte jobbene man kan få i dag skal det bli vanskelig å få tak i hjelp som kan ta ansvar for såpass variert arbeid med til de grader ubekvem arbeidstid, i hvertfall til sine tider. De som kunne ha klart seg i slik jobb er som regel ansatt på landbrukskontorer, regnskapslag, verksteder, andre servicebedrifter osv. Men de vet bedre... Den verste arbeidskraftkonkurenten er det offentlige. Når den tilbyr 20000.- i lønn vet staten at omtrent halvparten får den tilbake i samme måneden. Da har man som privat et nokså stort handikap.

Har fått mange fine tilbakemeldinger på kjøtt og rakørret vi har levert før jul, mens tre har klaget på medisteren. Men den ble leiehakket et annet sted. Har nå planer om kjøp av en hakke. Det er en pensjonert pølsemaker som skal selge sin, og som har lovet å lære meg opp. Men det jeg håper på, er å få han til å ta deltidsarbeid hos oss i slaktetiden. Det ser ut til at det blir pensjonister som kommer til å stå for det meste av sommer- og høstjobbene. Pensjonistene vi hadde i fjor har alt sagt i fra at de vil komme igjen.

På min klage til landbruksdepartementet angående vilkår for gårdsturisme/nisjeproduksjoner som gjør det umulig å ansette folk til tarifflønn fikk vi iskaldt svar tilbake: Ingen subsidiering (EØS). Den som ikke klarer seg får slutte. Så nå måtte vi sette opp prisen ved inngangen fra 50.- til 65.- (Barnebilett, og de voksne går som barn), så får vi se til høsten om dette er siste sommeren. Har en magefølelse for at det går bra, men sikker er man ikke før året er omme. Vår motto: Et Bruk i bruk med 100-vis av "dyriske" opplevelser, får også gjelde i dette året. Vi skal ha samme opplegg, men siden dette er et levende miljø virker det allikevel annerledes fra år til år. Har dere som leser dette kommentarer/forslag til fornyelse, eller et savn i opplegget vårt så skriv til oss. Men ikke kom med forslag til "Bierstube", for natta vil vi ha for oss selv...

Så skal jeg hilse fra Bami og Feline, de har det bare bra på Namskogan Familiepark, de er blitt riktig så tykke og fete. Prøver å få tak i et bilde for dere til uka.

Godt nytt År!

Hilsen fra oss på SNIPPEN.

vinter1.jpg

 

 

 

 

 

vinter2.jpg

 

 

 

 

 

Norsk Gardsmat
Norsk Gardsmat

Tilbake