Sommer og sol.

Mandag 10. juni 2002
 

Noen få ord en sen sommerkveld, tiden strekker ikke til. Været er på vår side, vi får gjort vedlikehold vi ikke har fått gjort på flere år. Men noen dager til så er det unnagjort. Får håpe sommeren fortsetter - men med noen regnbyger og torden innimellom.

Med dyra går det bra, men litt svinn blir det da. En kvige fikk en dødfødt kalv, en villsvinunge på ca. 40 kg fant vi krepert, sannsynligvis tatt av rånen som ikke tåler konkurrenter. Har nå skilt unna alle halvstore villsvinunger. Flyttet dem først sammen med de vanlige grisungene som vi fikk forrige uka, men det ble bare krig.

Nå går de for seg selv, og er missfornøyd fordi de ikke får slåss.

Vet ikke riktig hva jeg skal gjøre med dem. Håper noen snart skal kjøpe grillgris... 

Så fant jeg en død kalkun med digert høl i seg en morgen. Leverte den til politiet som er temmelig sikkert på at den er skutt. Forrige året var det en gås, og en kalv som var skutt i foten. Og en dag i vår, mens vi satt og spiste frokost, sa det PANG og traktorruta var i tusen biter. Var det ei kule? Hvilken idiot er det som er løs??

10 kalver har det blitt, alle er spreke. Andunger og kyllinger er det overalt. Sender med bilde av de to som delte rede (siste brev), men nå med ungene som er klekket.

Kvigene fra i fjor er solgt til liv, så nå er det god plass til oksekalvene i fjøset - alt under kontroll. Har igjen tre kviger. De blir vel slakt til høsten.

Geita vår hadde vi satt bort til bedekning i vinter, men den kreperte der, dessverre. Sørgelig, så fin og kjælen som den var. Men - i dag kom det en ny geitefamilie. Riktig fine er de. Håper bare at de slår seg til ro her.

Thorun har pyntet med massevis av blomster. Hun har gjort det utrolig pent, som hvert år. Håper nå bare på at besøkene øker. Det er dessverre slik at i fint vær går folk og bader i stedet for på gårdsbesøk. Hadde gjort det samme om vi hadde hatt fri...

Det blir et kort brev denne gangen. Har litt for dårlig tid - og lopper i kroppen. Må ut igjen, der trives jeg best en fin sommerkveld. TV har jeg ikke sett på i ukesvis. 

Ønsker dere en riktig fin sommer,
mange hilsener til alle, både her og der,

Mange hilsner fra oss på
SNIPPEN

 

 

 

 

 

 

Norsk Gardsmat
Norsk Gardsmat

Tilbake