Vi venter på varmen!

Søndag 13. februar 2011,
minus 28 grader
 

Men livet går sin gang, og været får vi ikke gjort noe med. Vi er ekstra nøye med å ha fin flis- eller halmseng til utegangerne. Da trives de selv om det er kalt. Kalvene går fremdeles med kuene, skal ikke skille dem i fra før det blir litt mildere i været. Da skal oksekalvene settes inn i fjøset. Storoksene, 12 stk., som nå er 20 måneder gammel og har en slaktevekt på ca. 270 kg. leveres først for å gi plass til dem. Kvigekalvene kan fortsatt gå med sine mødre til påske før vi arresterer dem, slik at kuene kan forberede seg til ny kalving.

Har hatt en del frafall i vinter. Bukken Rolf måtte avlives pga. benbrudd som var umulig å helbrede. Villsvinrånen Emil døde fredfullt i halmsenga si. Han ble 15 år. En kalv måtte jeg slakte i går, endetarmen hadde vrengt seg ut. En hønsehauk rente i hjel seg på sin jakt etter våre duer, men en ny hauk kom bare 3 dager senere. Elgene er borte fra vår forplass, sannsynligvis kjørt i hjel på RV 25.

Vedsalget har gått riktig bra, så nå er det tomt. Om to uker skal det avvirkes ca. 200 m3 fra vår skog. Sagtømmer blir solgt, slipen skal bli til ved.

Ikke mye nytt, det har de siste ukene gått rolig for seg på Snippen. I motsetning til resten av verden…

Litt nytt er det da: Er nå også på Facebook. Største tidstyven jeg har vært bort i – men for en verden som åpner seg… Der har jeg også koblet et "moderne alternativ" med jodling på Youtube.. gjengir det også her.

Ønsker dere en fin vintertid – med sol som varmer.
 

Hilsen fra oss på Snippen


 

Tilbake